nuijjat.com

.
     Osastot
.
· Pääsivu
· Gallupit
· IGC
· Kuvagalleria
· Linkit
· Logit
· Lähetä uutinen
· Omat tiedot
· Sisältö
· Vakiot

.
. Patin hengentuotos (täyttä asiaa kerrankin :E)

IRC-kanavaan liittyvät asiatPati kirjoitti pikkasen palautetta Turun Sanomille liittyen juttuun, joka löytyy Tästä.

No miltä nyt tuntuu?

On toki hankalaa arvioida miltä Kalle Virtapohjasta nyt tuntuu, mutta kovin on mahdotonta ajatella etteikö tuon kyseessä olevan kolumnin tiimoilta olisi tullut oikein miesmäisesti lunta tupaan, kaikilta muilta paitsi TPS:n taholta, plus tietenkin tuolle samaiselle taholle syvästi kumartavilta.

Syy miksi tämän viestin halusin kirjoittaa on se, että harmittaa aivan valtavasti kun paikkakuntani päälehti ei tarjoa TPS:n osalta käytännössä mitään meille jääkiekkoon hiukan neutraalimmin suuntautuville. Kiekosta kyllä kirjoitetaan kiitettävän paljon, mutta jutuista nauttiakseen pitäisi lukuhetkellä olla aina sellaiset voimakkaat mustavalkoiset lasit silmillä. Ilman noita laseja lukutuokiosta jää yleensä aina päällimmäisenä mieleen miten TPS:n imagoa on taas koitettu pönkittää, tavalla tai toisella. Siinä nyt ei sinänsä olisi mitään pahaa että oman kaupungin joukkuetta käsiteltäisiin hiukan pehmeämmällä ja positiivisella otteella kuin muita, mutta edes pienen objektiivisuuden häivän soisi jutuissa säilyvän, kun kuitenkin on kyseessä TS:n kaltainen perinteikäs uutislehti.

Palataan nyt vielä hetkeksi tuohon nerokkaaseen "Tepsin katto" -kolumniin:

"TPS:n johto on ollut tässä tilanteessa hämmästyttävän kylmähermoinen. Ja hyvä niin". Niinpä. Mitäs sitä nyt turhia höntyilemään, kyllä ne asiat aina joskus korjaantuu itsestäänkin. Paniikkiratkaisut ei koskaan auta ketään, mutta jotain välimuotojakin kai löytyy sen ja tumput suorina seisoskelun välillä? Vai voiko muka sen välimuodon hakeminen olla TPS:n johdolle yhtä vaikeaa kuin objektiivisuuden oljenkorren löytäminen TS:n jääkiekkokirjoittelijoille? Tuskin.

"Kaikessa painajaismaisuudessaan TPS on minun asteikollani paljon korkeammalla kuin teurasjataimagoa hankkiva(?!) Jokerit, tai sitkeässä rähinämaineessa oleva(?!) HIFK". Heh. Miksi tuollaista nyt edes piti lehteen painaa? Onhan se nyt itsestään selvyys että tottakai muut seurat tulevat aina olemaan niin sinun kuin lehden pahimmankin TPS-toimittajan asteikolla aina TPS:ää selkeästi alempana, oli sitten tilanne mikä tahansa. Mitä tulee käsitteisiin "teurastajaimago" ja "rähinämaine", niin mikäli kiinnostusta riittää, voit vilkaista oheen naputtelemaani tietoa jäähyistä.

"Kari Jalonen on tyylikkyydessään aivan eri luokassa kuin hiekkalaatikollaan nahistelevat Jokeri-piiskuri Raimo Summanen tai HIFK-aivo Alpo Suhonen". Joo. Toki tuo koko hässäkkä nousi aivan liian suuriin mittasuhteisiin, mutta tuskin sinäkään uskallat väittää että Jalonen olisi niin tyylikäs kaveri, ettei olisi reagoinut epäasiallisiin syytöksiin ja hyökkäyksiin kuten Summanen teki? Vai päteekö tuohon sama logiikka kuin TPS:n harrastamaan "hämmästyttävään kylmähermoisuuteen"? Eli jos perskankullaan olevalle tilanteelle ei kannata tehdä mitään, niin ei myöskään asiattomalta loanheitolta kannata suojautua? Kai sitä nyt Summanen itse suojautuu, sillä ei hänellä ole tukenaan TS:ää kallevirtapohjineen tai erkkiliesmäkineen, jotka pitäisivät Ramia "aivan eri luokassa kuin Alpo Suhonen".

Eli summa summarum: Olisiko lehden tilaajalta (eli siis sinunkin palkan maksajalta) liikaa pyydetty, jos haluaisi edes aavistuksen objektiivisempaa otetta juttuihin jotka koskevat Tepsiä tai SM-Liigaa yleensä?

Tässä vielä "muita korkeammalla olevan" TPS:n, "teurastajaimagoa hankkivan" Jokerien, sekä "sitkeässä rähinämaineessa olevan" HIFK:n jäähytilastoa, nimenomaan vaarallisten rikkeiden osalta:

Huitominen: TPS 29, HIFK 20, Jokerit 8
Keihästäminen: TPS 0, HIFK 1, Jokerit 1
Korkea maila: TPS 26, HIFK 30, Jokerit 21
Kyynerpäätaklaus: TPS 4, HIFK 4, Jokerit 7
Laitataklaus: TPS 6, HIFK 5, Jokerit 4
Poikittainen maila: TPS 7, HIFK 11, Jokerit 9
Polvitaklaus: TPS 2, HIFK 0, Jokerit 3
Päähän kohdistuva taklaus: TPS 3, HIFK 1, Jokerit 3
Selästä taklaaminen: TPS 1, HIFK 2, Jokerit 2

Eli vilkaise nyt noitakin lukuja vaikka pariin kertaan, ja mieti sitten että milläs mittarilla se Jokerit sitä "teurastajaimagoa" hankkii, kun noiden yllä olevien jäähyjenkin määrässä häviää TPS:lle oikein selkeästi. Ei kai vaan ole niin että olet tehnyt rajun linjanvedon yhden ottelun ja siitä nousseen hälyn perusteella, mustavalkoisten lasien läpi katsoen? Niin ja mainittakoon vielä että TPS on saanut Liigajoukkueista vähiten jäähyjä niinkin vaarallisisten syiden kuin "estäminen", "kiekon peittäminen", "kiinnipitäminen", "mailasta kiinnipitäminen" ja "pelin viivyttäminen" takia. Eli hmmm...teurastajaimagosta pääsee irti mikäli vaan jättää kiekon sulkemiset, mailasta kiinnipitämiset ja pelin viivyttämiset?

Terveisin,

Pete Heikkilä

P.S. Paljonko minun pitäisi tätä kirjoitustani lyhentää niin että se voisi päästä mielipideosastolle? Vai onko täydellistä toiveajattelua edes kuvitella että TS:llä/Kalle Virtapohjalla olisi munaa päästää tällaista tekstiä lehden sivuille? 
     Kirjaudu sisään
.
Nick

Salasana

Ole hyvä ja rekisteröidy.

     Linkkejä
.
· Tästä
· Enemmän aiheesta IRC-kanavaan liittyvät asiat
· Uutiset cape


Luetuin tarina aiheesta IRC-kanavaan liittyvät asiat:
Uusi ringettestara?


     Article Rating
.
Average Score: 5
Äänet: 1


Please take a second and vote for this article:

Bad
Regular
Good
Very Good
Excellent     Ominaisuudet
.

Kevyempi versio tulostusta varten  Kevyempi versio tulostusta varten

Lähetä ystävälle  Lähetä ystävälle

"Login" | Kirjaudu/Rekisteröidy | 0 kommentit
Pisteet
Kommentit ovat käyttäjien omia - me emme ole niistä missään vastuussa.

Anonyymi ei saa antaa kommentteja...ole hyvä ja rekisteröidy


.
     Meininki-o-Meter
.
Kanavalla on hyvä meininki.

     Gallup
.
Pitäisikö Toikasen palata asemapaikalle

Nyt
Heti
VälittömästiTulokset
Kyselyt

Äänet: 15
Kommentit: 2

     Login
.
Nick

Salasana

Ole hyvä ja rekisteröidy.

.